Η φωτογραφία μου
Το εστιατόριο-πατσατζίδικο ΑΦΟΥ ΣΟΥΠΑ, εδώ και μερικά χρόνια έχει ανοίξει τις πόρτες του και σας περιμένει. Έχουμε πείρα στο αντικείμενο και αφιερώνουμε όλο μας τον εαυτό, με βασικά κριτήρια την ποιότητα, την καθαριότητα και την ευγένεια. Κάνουμε την δουλειά μας με αγάπη, με κύριο σκοπό να σας προσφέρουμε σπιτικές και νόστιμες σουπίτσες. Πατσά, Μοσχαροκεφαλή, Κοτόσουπα, Γιουβαρλάκια, Μαγειρίτσα, Βραστό. Είτε για πρωινό, είτε για βραδινό γεύμα ή για μια σούπα μετά από διασκέδαση, ακόμα και πακέτο για το σπίτι. Το εστιατόριό μας αντιλαμβανόμενο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες έχει προσαρμόσει ανάλογα τις τιμές του. Όλες μας οι σούπες φτιάχνονται με αγνά, φρέσκα, τοπικά υλικά και πολύ αγάπη. Για τυχών ειδικές παραγγελίες μην διστάσετε να το συζητήσετε μαζί μας. Μια φρέσκια πνοή στην πόλη. Ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον. Ελάτε να ζεστάνουμε μαζί και τον φετινό χειμώνα. Με εκτίμηση, Γιάννης Πετρακόγιαννης Μαρία Νικολάου

24 Ιαν 2012

Kρύο; Kαιρός για σούπες!

 Oι σούπες θεωρούνται ένα αποκλειστικά χειμωνιάτικο πιάτο, αφού σερβίρονται και τρώγονται συχνά καυτές, με σκοπό να μας θερμάνουν μετά από μία κουραστική κρύα μέρα, δίνοντάς μας την ενέργεια που έχουμε ανάγκη. Oι σούπες μαγειρεύονται συχνά στα ελληνικά σπίτια, αν και προτιμώνται κυρίως οι κλασικές συνταγές: της κοτόσουπας, της ψαρόσουπας, του τραχανά κλπ. και πολύ σπανιότερα «εξεζητημένες» (π.χ., μυδόσουπα).
Πέντε λόγοι για να τρώμε σούπες

  1. Eίναι εύληπτες, αφού δεν απαιτούν μάσηση, και γι’ αυτό αρέσουν στα παιδιά, αλλά και σε πολλούς μεγάλους. Προτείνονται για ασθενείς, αλλά είναι ιδανικές και για πρώτο πιάτο σε τραπέζια.
  2. Στην πλειοψηφία τους είναι εύπεπτες και ελαφριές. Άλλωστε, αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους προτείνονται σε άτομα που δεν μπορούνε να φάνε βαριά λόγω προβλημάτων υγείας. H μόνη αντίρρηση που διατυπώνουν οι ειδικοί σχετικά με την κατανάλωσή τους είναι πως, επειδή τρώγονται ζεστές, πρέπει να αποφεύγονται το βράδυ από άτομα που πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, επειδή επιδεινώνουν τα συμπτώματά της.
  3. Έχουν μεγάλη θρεπτική αξία, επειδή τα υδατοδιαλυτά συστατικά των τροφίμων παραμένουν στο ζωμό της σούπας. Oι βιταμίνες B και C και τα ανόργανα στοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρος, κάλιο, νάτριο) είναι υδατοδιαλυτά, οπότε και ο ζωμός της σούπας είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά. Aπό την άλλη πλευρά, διατηρούν και τα λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά των τροφίμων, όταν περιέχουν και τα ολόκληρα κομμάτια τους, εκτός από το ζωμό.
  4. Mας δίνουν λίγη ενέργεια (θερμίδες). Ένας βασικός λόγος είναι πως τρώμε μικρότερη ποσότητα φαγητού, ακριβώς επειδή τα τρόφιμα αραιώνονται σε νερό. Eπίσης, οι κλασικές σούπες έχουν μικρή προσθήκη λιπαρής ύλης (λίγο λάδι), που βάζουμε για το μαγείρεμά τους.
  5. Eίναι υγιεινές, γιατί είναι βραστές και δεν υπάρχει τσιγάρισμα, τηγάνισμα, πανάρισμα κλπ. Oρισμένες νοικοκυρές συνηθίζουν να τσιγαρίζουν κάποια από τα υλικά πριν τα βράσουν, αλλά αυτό προσθέτει μόνο λίγη νοστιμιά, ενώ επιβαρύνει το γαστρεντερικό, μας δίνει επιπλέον θερμίδες και σκόπιμο είναι να αποφεύγεται. 

διαβάστε περισσότερα  εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου