Η φωτογραφία μου
Το εστιατόριο-πατσατζίδικο ΑΦΟΥ ΣΟΥΠΑ, εδώ και μερικά χρόνια έχει ανοίξει τις πόρτες του και σας περιμένει. Έχουμε πείρα στο αντικείμενο και αφιερώνουμε όλο μας τον εαυτό, με βασικά κριτήρια την ποιότητα, την καθαριότητα και την ευγένεια. Κάνουμε την δουλειά μας με αγάπη, με κύριο σκοπό να σας προσφέρουμε σπιτικές και νόστιμες σουπίτσες. Πατσά, Μοσχαροκεφαλή, Κοτόσουπα, Γιουβαρλάκια, Μαγειρίτσα, Βραστό. Είτε για πρωινό, είτε για βραδινό γεύμα ή για μια σούπα μετά από διασκέδαση, ακόμα και πακέτο για το σπίτι. Το εστιατόριό μας αντιλαμβανόμενο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες έχει προσαρμόσει ανάλογα τις τιμές του. Όλες μας οι σούπες φτιάχνονται με αγνά, φρέσκα, τοπικά υλικά και πολύ αγάπη. Για τυχών ειδικές παραγγελίες μην διστάσετε να το συζητήσετε μαζί μας. Μια φρέσκια πνοή στην πόλη. Ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον. Ελάτε να ζεστάνουμε μαζί και τον φετινό χειμώνα. Με εκτίμηση, Γιάννης Πετρακόγιαννης Μαρία Νικολάου

30 Ιαν 2012

Η Ιστορία της Σούπας.

Αν και υπάρχουν ενδείξεις για παρασκευή σούπας στη βαθιά προϊστορία, σε κοιλότητες βράχων, η πραγματική ιστορία της σούπας ξεκινάει με την εφεύρεση και χρήση δοχείων που επιτρέπανε την συγκράτηση και το ζέσταμα του νερού. Μία από τις πρώτες σούπες χρονολογείται γύρω στο 6000 π.Χ. την εποχή που χρησιμοποιήθηκαν και τα πρώτα δοχεία από δέρματα ζώων για το μαγείρεμα υλικών μέσα σε νερό.
Η λέξη «σούπα» είναι Γαλλική με λατινικές ρίζες και όταν πρωτοεμφανίστηκε τον Μεσαίωνα σήμαινε «ψωμί μουλιασμένο σε ζωμό». Αυτός ο ορισμός δεν απέχει πολύ από την σημερινή πραγματικότητα, αφού η κατανάλωση σούπας σχεδόν πάντα απαιτεί συνοδεία ψωμιού.
Μερικές χαρακτηριστικές ημερομηνίες της σουποϊστορίας: Το 1765 άνοιξε το πρώτο εστιατόριο στο Παρίσι με ειδίκευση στις σούπες. Το 1772 οι σούπες αποτέλεσαν για πρώτη φορά ειδική ενότητα σε βιβλίο μαγειρικής. Το 1882 κυκλοφόρησε στην Αμερική το πρώτο βιβλίο αφιερωμένο στις σούπες. Το 1897 κονσερβοποιήθηκε η πρώτη συμπυκνωμένη σούπα και από τότε μέχρι σήμερα αμέτρητες έτοιμες «στιγμιαίες» σούπες έχουν γεμίσει τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου